Tunnisteet

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hyvää nimipäivää Laura

Mitä saadaan aikaiseksi kun yhdistetään kasa kuivia aineita ja hiukan rasvaa ja kermaviiliä? No tietysti munaton masaliisa, meillä tutummin tunnettu nimellä "pirkkapiirakka".
Tämmöinen väsättiin tytön nimpparin kunniaksi tänään.




3½ dl jauhoja
2 dl sokeria
½ dl o'boy kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl vanilliinisokeria
1 prk kermaviiliä
150g voisulaa

kuivat aineet sekoitetaan yhteen, lisätään rasva ja kermaviili, sekoitetaan tasaiseksi ja tuupataan uuniin n. 20 minsaa ja 200 astetta

kuorrutus

4dl tomusokeria
3rkl van houtenia
60 g voisulaa
4 rkl kuumaa kahvia
sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään piirakan päälle. Hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja eikun slurps.






Tämän vuoden kirppariostokset on olleet melko lailla nollassa. Hokkasen kynttilänjalan löysin patakirpalta

5€



Minähän en kanaan koske, oli se sitten elävä tai kuollut, mutta tämä kana kyllä lähti mun mukaani hyllymerestä siitä huolimatta, että oli kanneton.

3,50€



Näiden kaikkien kolmen taulun maalaaja on sama taiteilija, V. Norström. Ylimmän löysin löytökirpalta alkuvuodesta, keskimmäinen on kirpparilöytö vuosien takaa ja alin on ollut aikoinaan mummolan olkkarin seinässä.
Molemmista kirpparitauluista olen maksanut 25€ kipaleelta.





Paikallisringistä ostin kristallilaseja 6 juomalasiversiota ja 5 punkkulasia, ihan vaan juomalaseiksi. Mutta tämä taitaa olla paras paikallisen faceryhmän kirppalöytöni ikinä. Lena & Al Eklundin peltipurkkeja 2 kpl yhteensä 5€. Juuri näitä katselin tuohitorilla, mutta jätin sinne pöytään kun kunto oli lähes luokkaa "kaatopaikka" ja hintalapuissa luki 8-10€ ja yhdessäkään ei ollut edes omaa kantta paikoillaan. Näistä olen kyllä häpi.






Ja nyt kaffepöytään
♥lla E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti