Tunnisteet

lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulupukin käynnin jälkeen

Joulu hurahti jo ohi, mutta kai tänään vielä voi laittaa pari joulukuvaa. Meillä oli tänä vuonna alakerran kuusi hiukan erilainen kuin edellisinä jouluina. Latasin siihen vain valkoisia, kultaisia ja hopeisia koristeita. Tyttö halusi ihan väkisin laittaa punavalkoiset karkkitangot joukkoon, joten mitä sitä pienen joulumieltä pilaamaan omilla hömpötyksillään. Hän myös arvosteli ankarasti mun kuuseen tuuppaamiani samppanjan värisiä ruusuja. Kuusessa kuulemma kuuluu olla omenat. Ettäs sitte  tiedätte.


Muutama kuva meen toisenlaisesta kuusesta. En tiedä millä ihme asetuksella tuo kokokuva on otettu kun mun kameraa on tässä muutkin lainailleet jouluna. Kuusessa tosiaan oli tänä vuonna hillityn väriset koristeet, vanhoja valkoisisa weisten sydämiä ja kullan ja hopean värisiä weisten käpyjä. Värikkäät pistin yläaulan valkoiseen kuuseen omppujen kanssa.

Aattona syötiin apilanlehden disney-astioista ja kyllä meillä juomalasitkin pöydässä oli (indiskan jalalliset kuplalasit) ja jopa oikein servetit, sellaiset punaiset, joissa oli tähtiä. Kuvaaja ei vaan oikein tainnut ehtiä siinä tohinassa tallentamaan koko kattausta. Mä yritin metsästää kirppareilta juomalaseiksi sellaisia kristallin näköisiä jalallisia laseja, mutta kun ei siellä nyt ehdi niin paljon nykyään viettää aikaansa kuin ennen, niin ei kai sellaisia sitten ole tullut vastaan. Jouluna sais kaikki olla kristallia ja kultaa ja hopeeta. Blingblingiä yli äyräiden.

Kahvit juotiin pentikin vaniljoista aattona ja arabian runoista joulupäivänä. Olin mä tehnyt torttujen ja appelsiinikakun lisäksi myös tiramisujuustokakun ja porkkanapiirakkaa (jota on vieläkin tallessa pakkasessa).
Tyttö halusi joulupöytään valkoisen pöytäliinan. Pöytäliinana on  valkoinen lakana, mutta musta se oli jotenkin kovin kalsa ja heitin siihen päälle kullanhohtoisen verhon. Hyvä tuli. Ja halpa.Kelit on kyllä olleet aika ihanat ja jossain välissä meillä oli jo lumiukkokin, oikein fredriksonin hattu päässään. Tää ukko kerkes kyllä jo sulamaan. Muuten on hiihdetty, pulkkailtu ja kelkkailtu. Ja syöty suklaata kilokaupalla. Ja alennusmyynnistä piti tänään hakea lisää, vaikka vanhojakin on vielä jäljellä. Eipä oo päässy tässä perheessä suklaat kovin usein pahentumaan.


Tämä hirmulisko on nukkunut työtön vieressä aatosta asti. Ja pelannut afrikan tähteä. Ja katsonut leffoja. Ja syönyt pirtelöä. Ja iltapalaa. Melko söpö hirmuliskoksi ja heti niin rakas. 
Toihan se joulupukki myös friendsejä, pelejä, vaatteita, pussilakanoita, musiikkia ja tuoksujakin. 

Uusi vuosi on kyllä alettava ihan toisella meiningillä ku edellinen. Nyt on laitettava hihat heilumaan. 


♥lla E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti