Tunnisteet

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Halloweenia ja frozenia



Vaikka mä en olekaan mikään Halloween-ihminen, niin piti kai sitä tytön kanssa jotain herkkuja vääntää juhlan kunniaksi. Räkätauti painaa päälle sen verran pahasti, että piparit ja tortut tehtiin valmistaikinasta ja koristeltiin oman maun mukaan.
Myllyn paras piparitaikina vain valmistetaan samassa tehtaassa, jossa käsitellään munaa, joten sitä uskaltaa meillä käyttää.



Pipariakoista tehtiin haamuja by neiti kuusvee.



Mun oli ihan pakko kokeilla uutta liljankukkamuottia.



Tortut sai pintaansa vihreää aamulimaa (?)



Nämä ukkomuotit veivasin väärinpäin ja yritin aikaansaada poroja. No kyllä niistä oikein hyvällä mielikuvituksella poron saa, mutta lähinnä kaikki kaverit naureskelivat mun kyklooppihoroja. Ei se oo niin vakavaa, varsinkaan halloweenina.





Tämä Frozen-piirakka (mokkaruudut, masaliisa, mikä lie onkaan), on tehty isolle uunipellille. Ohje on munaton ja kerrankin sain jostain munattomasta oikein paksua ja kuohkeaa.

OHJE

8 dl sokeria
12 dl jauhoja 
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl soodaa
3 tl kanelia (voi jättää pois)
1 litra piimää
125 g voisulaa

Sekoita sooda piimään, sekoita loput kuivat aineet keskenään, lisää piimä kuiviin aineisiin ja lisää lopuksi voisula ja sekoita kaikki hyvin keskenään.

Tuuppaa 175 ° uuniin ja paista noin puoli tuntia

Kuorrutus
(hieman jäähtyneen pohjan päälle)

100 g margariinia
4 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kahvia
1 tl vanilliinisokeria
Laita kaikki aineet kattilaan ja sekoita kun margariini on sulanut. sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.

Minä tuplasin heti kuorrutuksen ja silti se jäi mielestäni hiukan liian naftiksi.





Lautasena piirakan alla on iki-ihana vanha turkoosi kastehelmen tassi. Nämä kuusi 17 cm:n lautasta ostin tori.fistä 30€lla.




Kyllä nyt navat paukkuu. Pöydällä odottaa vielä Muorin joulukakku, joka on menossa pakkaseen vierasvaraksi (tai ensi viikonlopun isänpäivää odottamaan).

♥:lla E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti